Skepta staat op 29 mei in de Melkweg | Video: Skepta – Shutdown

Skepta MelkwegJoseph Junior Adenuga, beter bekend als Skepta, is geboren in London en getogen in Tottenham. Begin 2000 sloot hij zich als producer en DJ aan bij de Meridian Crew en bleek een natuurtalent te zijn in MC’en. Hij begon al vroeg met het produceren van muziek en staat bekend als één van de grondleggers van de Engelse muziekstroming Grime. Naat het produceren van muziek is hij ook mede-oprichter van één van de bekendste labels in het genre: Boy Better Know (B.B.K.).

Halverwege dit jaar zal zijn nieuwe album ‘Konnichiwa’ uitkomen. Ondertussen maakt hij het publiek al warm met hits ‘That’s Not Me’, ‘It Aint Safe’, ‘Shutdown’, ‘Nasty’ en een aantal samenwerkingen, waaronder Flatbush Zombies. Ook werd hij gespot in de studio met Kanye West, waarmee hij laatst in Londen nog het podium deelde. Drake sprak ook zijn lof uit voor Skepta door naar één van zijn teksten te referen in het nummer ‘Used To’ en hem op te nemen in de credits van zijn laatste album ‘If You’re Reading This It’s Too Late’.

Dit multi-talent is al bijna 15 jaar lang bezig met rappen en blijft de grime scene op vele manieren beïnvloeden door zijn vooruitstrevende visie op muziek. Op vrijdag 29 mei staat Skepta in de Melkweg voor een concertshow. De avond wordt voortgezet met de afterparty ThHE ENDS: Slimzee ft Riko Dan, Maximum, Gomes, Brutuzz, Mudde en deadHYPE radio.

Skepta dropte vandaag zijn video van de track Shutdown. Check de video hieronder!

SKEPTA

Melkweg Amsterdam (Oude Zaal)
Vrijdag 29 mei
Aanvang: 20:00 uur
Tickets: € 15 + lidmaatschap

De kaartverkoop is gestart via Melkweg en Ticketmaster.