Winterschoenen Guide

Het is eind herfst, de winter staat voor de deur en het wordt steeds kouder buiten. Over enkele weken gaat het vriezen en zullen de eerste sneeuwvlokken uit de hemel vallen. Dikke jas aan, sjaal om, handschoenen aan en een muts op je hoofd. Maar dat is niet genoeg om je écht goed voor te bereiden op een Hollandse winter. Om goed beslagen ten ijs te komen heb je ook een paar goede winterschoenen nodig.
Sneakers zoals Vans zien er dan misschien leuk uit maar stellen niks voor als je ’s ochtends door de kou naar je werk of naar school moet. Ook door de sneeuw lopen is niet bepaald een pretje met een dun laagje canvas om je voeten. Daarom heb ik voor jullie een aantal tips bij het kopen van winterschoenen en een greep uit de beste winterschoenen die op dit moment te koop zijn.

Tips bij het kopen

  • Koop winterschoenen altijd een maatje groter. Als je warme voeten wilt houden draag je meestal dikke sokken. Hiervoor heb je extra ruimte nodig. Het beste is om dikke sokken aan te doen als je de schoenen gaat passen in de winkel zodat je zeker weet dat je de goede maat hebt
  • Kies een neutrale kleur. Als je elke dag dezelfde schoenen draagt in de winter kun je het beste voor een kleur gaan die bij veel van je kleren matcht
  • Let op labels als Gore-Tex om er zeker van te zijn dat de schoenen die je koopt ook echt waterdicht zijn
  • Spuit je schoenen goed in met waterafstotende spray om er voor te zorgen dat ze langer meegaan. Let hierbij wel op dat je de goede spuitbus voor leer gebruikt
Schoenen tips 

Palladium

Prijs klasse: 50-150+ euro

Wanneer je er voor kiest om Palladiums te kopen haal je duurzame schoenen in huis die je voeten gegarandeerd warm en droog houden. Palladium heeft verschillende colabs met artiesten als Pharell Williams en hierdoor komen er elk jaar weer nieuwe designs op de markt. In de winter van 2011-2012 heb ik een paar Palladiums gedragen (zie foto). Ik was zeer tevreden over deze schoenen. Ze zijn een stuk lichter dan andere winter schoenen en geven een minder lomp gevoel dan bijvoorbeeld Timberlands.

 Palladium

Camel boots

prijs klasse: 100-300+ euro

Als je warme voeten wilt houden tijdens de winter en er tegelijkertijd een beetje classy bij wil lopen kun je het beste Camels kopen. De leren modellen zien er luxueus uit, hebben vrijwel allemaal leren veters en zijn prima onder nette kleding te dragen. De afwerking van Camels is zeer goed en oogt duur. Daarmee komen we ook op een van de mindere punten er hangt namelijk een aardig prijskaartje aan veel modellen. Daarbij komt dat de leren veters aan de ene kant erg mooi zijn maar wanneer ze versleten zijn is vervanging meestal moeilijk te vinden.

camelboots

Timberland

 Prijs klasse: 150-200+ euro

Timberlands staan al tientallen jaren bekend als betrouwbare schoenen. Vroeger zag je de schoenen veel terug in de hiphop scene. Tegenwoordig zie je veel meisjes met Timberlands als vervanging van de populaire Uggs. Maar Timberlands zijn zeker niet alleen voor dames. Na jaren trouwe drager van verschillende Timberlands te zijn geweest kan ik zeggen dat je met vrijwel elk model goed zit.

Timberlands