EF: Festival Gids 2016 | Wij hebben zin in de zomer!

Het is nog even wachten en er zullen nog veel buien getrotseerd moeten worden voordat wij kunnen gaan genieten van het zonnetje in de zomer. Om het zomer gevoel wel alvast te creëren zet Everyday Fresh de festivals van aankomende zomer voor jou op een rijtje in onze ‘Festival Gids’. De kaartverkoop zijn bij meerdere festivals al begonnen en dit betekent dat je er dus vroeg moet bij zijn. Om de festival planning zo gemakkelijk mogelijk voor je te maken, vind je in dit artikel een aantal toffe festivals op een rijtje met informatie van de voorgaande jaren.

Check hieronder de Everyday Fresh ‘mini festival gids 2016’. Hier vind je informatie over wanneer het festival is en de tot nu toe bekende line-up. Dit artikel zal regelmatig worden bijgewerkt als er nieuwe data bekend worden gemaakt en er meer informatie komt over de line-ups.

Pinkpop.

Op 10,11 en 12 juni is Landgraaf weer in het teken van Pinkpop. Vorig jaar waren wij er bij en hebben wij zwaar genoten van het veelzijdige festival. Mocht je nog nooit op Pinkpop geweest zijn moet je dat zeker gaan doen. Ondanks dat de line-up altijd wat later bekend wordt, kan je er van uit gaan dat er altijd grote namen aanwezig zullen zijn.  Update: De line-up is grotendeels bekend gemaakt, check de line-up hier.

Er is er altijd wel hiphop aanwezig op Pinkpop. Vorig jaar kon je o.a. genieten van: Pharrel, De Jeugd van Tegenwoordig, Typhoon en daarnaast grote sterren als: Robbie Williams, One Republic, The Script, Avicii, Anouk, Kensington, Salah Sue, Dotan en ga zo maar door. Natuurlijk zijn de tickets altijd duur, maar besef dat je per dag €85,- per betaald en daarvoor een heel arsenaal aan grote A-artiesten krijgt. Mocht je twijfelen, lees onze review van vorig jaar of bekijk de aftermovie hieronder en laat je overtuigen! Zaterdag 20 februari begint de voorverkoop, check voor tickets hier!.

WOOHAH! Festival.

Op 2 juli 2016 is het spoorzone in Tilburg weer helemaal WOOHAH! Het internationale hiphop festival weet altijd de top naar Tilburg te krijgen. Wat WOOHAH! heel goed doet is met name het belang van muziek hoog te houden. Ze weten goed de link te leggen tussen “echte” hiphop en “populaire” hiphop, daarnaast kijken ze heel erg naar de kwaliteiten van de live performance.

Wij zijn vaker bij WOOHAH! Festival geweest en het heeft nog nooit tegen gevallen. Mocht je er nog niet zijn geweest, lees dan onze reports van de 2014 en 2015 edities. Dit jaar hebben ze al heerlijke namen staan: Mac Miller, Action Bronson, A$AP Ferg, Rico & Sticks #opgezwolletotnu en de nieuwe held Sevn Alias zijn bevestigd. Laatst genoemde zal op elk festival wel te horen en te zien zijn deze zomer.

De eerste tickets zijn al uitverkocht, dus wees er snel bij! Check voor tickets hier en bekijk de aftermovie van vorig jaar hieronder.

22fest.

Het 22fest zal op 23 juli plaats vinden op een mooie plek in het Diemerbos. Vorig jaar was het de eerste editie van het festival, wat georganiseerd wordt vanuit 22tracks. Het festival heeft de boodschap niet commercieel te willen zijn en dat heeft zijn charmes. Dit jaar zijn er 5.000 tickets beschikbaar en dit doen ze om het klein en intiem te houden. Vorig jaar waren wij erbij en hebben wij genoten van 22fest,  juist het kleine intieme en de gezelligheid is de kracht van het Amsterdamse festival.

De early bird tickets zijn al verkocht en er zijn maar 5.000 kaarten beschikbaar dus bij twijfel gewoon kopen. Twijfel je heel erg, lees dan ons report van vorig jaar en wie weet kan dat je over halen, of bekijk de aftermovie hieronder.

Solar.

Wil je even lekker weg, een halve vakantie en daarbij genieten van toffe muziek en artiesten? Dan is Solar een festival waar je zeker naar toe moet gaan.  Solar is de bevestiging dat ze in het zuiden weten hoe ze een goed feest moeten bouwen en lijkt het net of elk persoon mooier wordt.

De opening van ons report van Solar 2015 zegt genoeg en het beschrijft Solar heel goed. Je kan het weekend 4-7 augustus heerlijk vertoeven bij de mooie Maasplassen in Roermond.  Het Festival alleen is al heel leuk, maar een aanrader is om ook de camping er bij te doen. De campingfeesten hebben namelijk een grote naam op Solar en FeestDJRuud heeft hier ook een groot aandeel in. Bij twijfel lees ons report of bekijk de uitgebreide aftermovie hieronder. Weet je het al? Dan kan je hier je tickets vinden.

Appelsap.

Op 13 augustus is het tijd voor het Appelsap Festival, wat opnieuw gehouden wordt in het Flevopark. Het is inmiddels de 16e editie van het Appelsap Festival en op Appelsap kan je altijd genieten van de beste hiphop. Hoewel het Oosterpark door sommige gemist wordt, was vorig jaar de editie op het Flevopark heel nice en hebben vele nog spierpijn van het springen op o.a. Skepta.

Appelsap is ook elk jaar weer helemaal uitverkocht en zonder dat er een line-up is gaat de voorverkoop al erg hard. Zorg dus dat je er snel bent en check alvast voor tickets.

Encore Festival.

Zo’n 12.500 duizend mensen waren vorig jaar bij elkaar gekomen op het NDSM werf in Amsterdam om  te genieten van de beste hiphop. Het festivalterrein bij het NDSM-werf is een hele toffe locatie.  Vorig jaar was het een gruwelijke editie met de grote headliners DJ Mustard, Rae Sremmurd en A$AP Ferg.

Encore Festival weet altijd de grote namen in de hiphop te signen en bokst het sinds drie jaar op tegen Appelsap Festival. Het festival vind plaats op 28 augustus en de eerste headliner is niemand minder dan Fetty Wap. De early bird tickets gaan heel hard, dus check snel voor tickets! Twijfel? Check ons report van vorig jaar en/of de after movie hieronder!

Smeerboel.

Smoerboel is het gezellige kleurrijke festival van Utrecht. Het is een groot gezellig feestje en meestal ook een smeerboel, want alles mag. Smeerboel festival is helaas in de loop der jaren wat duurder geworden. Het blijft echter een leuk festival dat altijd in september plaatsvind en je nog even een keer van de zomer kan genieten.

Smeerboel is er ook voor iedereen, er zijn verschillende muziekstijlen te horen op het festival. Zo kan je genieten van Techno, House, Hardcore en hiphop. Er is nog geen line-up bekend, zodra deze naar buiten komt kan je het uiteraard vinden op Everyday Fresh. Check de aftermovie van vorig jaar hieronder.

Dit artikel is even een kleine update met welke festivals je rekening moet of kan houden voor aankomende zomer.  In aanloop naar het festivalseizoen zal deze post constant worden geüpdate en zullen line-ups en festivals worden toegevoegd. Mocht jij nog een goede tip hebben die je wilt delen, mail naar ian@everydayfresh.nl.

Encore festival!