Daily Paper SS16 Collectie | Lookbook

Het Amsterdamse Daily paper blijft stappen maken en komt opnieuw met een hele toffe collectie. De SS16 collectie heeft een strakkere uitstraling dan de collectie van 2015. Er is veel gewerkt met zwart wit patronen en dat geeft de collectie een hele strakke uitstraling. Het lookbook is geschoten door de Nederlandse fotograaf Sharon Jane. De eerste collectie is inmiddels online en in de winkels te vinden. 

Het belangrijke wat Daily Paper opnieuw heeft weten te creëren is het laten zien van hun eigen identiteit. In de SS16 collectie weten ze hun Nederlandse en Afrikaanse roots weer goed te combineren. Ze hebben bij de eerste drop zich ditmaal gericht op wat meer sportswear, wat je duidelijk terug ziet in het lookbook.

Wat je niet ziet maar wat de collectie wel naar een hoger niveau brengt, is het materiaal waar ze mee gewerkt hebben. Daily Paper heeft voor deze ss16 collectie gebruik gemaakt van verschillende technische materialen zoals waterdichte nylon, lichte polyester en verschillende soorten katoen om sport en casual te kunnen combineren.

Wij kennen Daily Paper vanaf het eerste moment en schreven op onze oude website over de eerste collectie. Het is mooi om te zien hoe de oprichters Jefferson Osei en Hussein Suleiman stappen hebben gemaakt. Elke keer opnieuw komen ze met een mooie collectie en brengen ze Daily paper naar een hoger niveau maar blijven ze vasthouden aan hun identiteit. Inmiddels ligt het merk over heel de wereld en zie je voetballers als David Luiz het Amsterdamse merk dragen. Check het SS16 lookbook hieronder en check online naar de gehele collectie.

DAILYPAPER_web01 DAILYPAPER_web02 DAILYPAPER_web03 DAILYPAPER_web04 DAILYPAPER_web05 DAILYPAPER_web06 DAILYPAPER_web08 DAILYPAPER_web09 DAILYPAPER_web10 DAILYPAPER_web11 DAILYPAPER_web12 DAILYPAPER_web13