Sremmlife! 9 december Rae Sremmurd live in de Melkweg

Veel energie, dans pasjes en keiharde hits, daar staat het hiphopduo Rae Sremmurd garant voor. Na vele goede Amerikaanse recensies, mochten we afgelopen zondag al van ze genieten op Encore Festival.  Op 9 december staat het duo opnieuw in Amsterdam , namelijk in Melkweg. Op Encore was hun live act kwalitatief misschien niet heel goed. De Melkweg is echter een hele andere sfeer en geluid als op een festival. Daarom moet je er dit concert bij zijn!

“I’ve been living life like I lived twice”, een gewaagde uitspraak voor twee jongens die nog maar net in de twintig zijn, maar een zeer terechte. Broers Khalif ‘Swae Lee’ Brown en Aaquil ‘Slim Jimmy’ Brown, samen beter bekend als Rae Sremmurd, hebben een moeilijke jeugd achter zich gelaten en zijn inmiddels uitgegroeid tot vaandeldragers van een nieuwe lichting rappers die niet alleen buiten de bekende lijntjes kleuren, maar het liefst nog spikkels, macaroni en lijm erover heen plakken.

Al op jonge leeftijd is het duo bezig met rappen en dat wordt opgemerkt door producer P-Nazty die op zijn beurt Mike WiLL Made It inlicht. De superproducer is verantwoordelijk voor hits van onder andere Kanye West, Jay-Z, 2 Chainz en Rihanna en voelt meteen dat het met Rae Sremmurd goed zit. “Toen ik ze leerde kennen, hadden ze real dope energie over zich heen. Ons team heeft ze opgesloten in de studio, samen een fantastische tijd gehad en daar is iets geweldigs uitgekomen. Ze hebben een glansrijke toekomst.”Profetische woorden, want succes oogst Rae Sremmurd meteen. Debuutsingle ‘No Flex Zone’ komt gelijk de Billboard Top 40 binnen en opvolger ‘No Type’ piekte op plaats 16.

“Voor liefhebbers van party straathiphop is Rae Sremmurd absoluut het te kloppen team”, concludeerde 3voor12 naar aanleiding van hun optreden op SXSW dit jaar. En de hits leverden broertjes ook al optreden op bij diverse late night talkshows van onder andere Conan O’Brien en Jimmy Fallon. Daar valt al meteen op wat het duo zo onweerstaanbaar maakt: twee jongens die met alle plezier van de wereld optreden en dat werkt aanstekelijk. De surrealistische beats en geautotunede vocalen zijn verfrissend en het is fijn om ook eens een act te hebben die zichzelf niet al te serieus neemt, maar ook geen platte party rappers zijn. Op Encore Festival hebben ze bewezen garant te staan voor een energieke show die met recht als één van de headliners werd aangekondigd. Eind dit jaar zullen ze dit nog eens overdoen in The Max-zaal van de Melkweg.

Rae Sremmurd
Woensdag 9 december
Melkweg Amsterdam
Aanvang: 19:30 uur
Tickets: € 24,50 + lidmaatschap
Ticketlink

Rae Sremmurd Melkweg Amsterdam

De voorverkoop start woensdag 10:00 uur via de website van Melkweg en Ticketmaster