Report: Solar 2015 bestond weer als vanouds uit plezier en vrolijkheid

Solar 2015 overview

Afgelopen weekend reisde we weer af naar het diepe Zuiden. De Maasplassen bij Roermond waren het strijdtoneel voor het gezelligste en vrolijkste festival van Nederland. Al een aantal jaren zijn we van de partij bij Solar, keer op keer ontstaat bij aanvang het idee om ‘volgend jaar dan eindelijk op de camping te verblijven’. Ook dit jaar was dit het geval bij het zien van de enorme camping, prachtig gelegen lang het water van de Maasplassen. Volgend jaar dan echt?

Zoals ieder jaar stond Solar 2015 weer compleet in het teken van plezier en vrolijkheid. Zeker met het de strak blauwe lucht en stralende zon, waar we vorig weekend door werden verwend. Het warme weer zorgt voor ontblote bovenlijven, bikini’s, zwemmende mensen in de plas en uiteraard, onze favoriet, waterpistolen; met als hoogtepunt een enorm waterpistolen gevecht. Iedereen is elkaars vriend en schiet elkaar nat met waterpistolen; het perfecte voorbeeld van de onbezorgde sfeer op Solar.

Solar 2015 Waterpistolen gevecht

Een ander voorbeeld van een typische creatieve en onverwachte actie was de bootkaping op zaterdag, georganiseerd door Ballinnn’. De bekende Solar veerpondjes, die heen en weer pendelen tussen het festivalterrein en de camping, waren uiteraard weer aanwezig. Echter werd één van deze boten op de zaterdag ‘gekaapt’ door de Ballinnn’ crew en voorzien van verschillende DJ’s, waardoor er een heuse party ontstond.

Door het grote aanbod op het gebied van kunst, toneel en creatieve aankleding, zouden we bijna vergeten dat er een geweldig muzikaal programma was op Solar. Teveel acts om op te noemen, hebben ons twee dagen lang vermaakt, vandaar dat we een lijstje hebben gemaakt met onze 5 favoriete optreden die we hebben bijgewoond.

Typhoon
De winnaar van het beste album 2014 was één van de liveact headliners op Solar en bewees opnieuw een rasartiest te zijn. Inmiddels is zijn show wel toe aan vernieuwing, maar de kwaliteit van deze liveact blijft van zeer hoogniveau. Hij had een weekje vakantie gehad en gaf aan dat nodig te hebben, want na zijn Lobi Da Basi album is het heel hard gegaan met Typhoon. Zelfs toen het geluid uitviel, wist de liveband en Typhoon er toch nog een feestje van te maken. Een super vrolijke act die helemaal thuis is op Solar!

Solar 2015 Typhoon mainstage

Jett Rebel
Een verassende booking op Solar was Jett Rebel. Op dit Festival waar voornamelijk DJ’s zijn en daarnaast voornamelijk hiphop artiesten, was hij toch een beetje de vreemde eend in de bijt. Ik ken Jett Rebel vooral van de tv en heb daar wel eens optredens van hem gezien. Ik was erg benieuwd hoe hij live zou presteren en dat is me niks tegengevallen, sterker nog hij is fucking goed live! Zo muzikaal en met zo veel enthousiasme, weet hij al snel de mainstage plat te spelen. Ik heb weinig artiesten zo strak horen spelen(en dan heb ik het niet over zijn drugsgebruik), wat een artiest. Live is Het toffe van Jett Rebel is dat hij allerlei verschillende nummers en stijlen haarfijn weet te spelen. Van zijn eigen nummer Louis tot Beyonce en Sex Machine van James Brown. Jett Rebel zijn goede optreden was dan ook het verassende hoogtepunt van Solar 2015.

Driehoek stage
De kleine driekhoek stage, daar was het non-stop een keiharde party. Deze stage was dan ook het gehele weekend afgeladen met mensen. Bij de driekhoek stage waren geen bekende DJ’s, maar er werd gewoon heerlijk gedraaid. De beste R&B en hiphop werd er gedraaid, zowel classics als de hedendaagse Rae Sremmurds werden gedraaid. De sfeer en ambiance bij de stage was erg tof opgezet. Een half autokerkhof met kapotte auto’s, graffiti bespoten caravans en zelfs waslijnen met kleding eraan, maakte het een toffe stage. Voor de gene die deze stage hebben opgezet en gehost, een flinke shout-out naar jullie!

Ray Escobar
Bij de compound stage waren voornamelijk de Nederlande hiphop artiesten. Om de tijd vol te maken, tussen de artiesten door draaide Ray Escobar de openstaande tijd vol. Dit deed die dusdanig goed, dat ik hem geen opvulling vond, maar een topact! Hij draaide erg sterk en keek goed naar waar het publiek op reageerde en ging daar dan mee door. De nummers werden niet te kort en niet lang gedraaid en de overgangen waren zo goed als vlekkenloos. Waar je inmiddels nummers als ‘Lifestyle’ al wel dertig keer had gehoord, was Escobar daar van bewust en kwam deze niet in zijn playlist voor. Hij moest het publiek warm draaien voor DJ Waxfiend en DJ Prime, was het maar andersom geweest!

Feest DJ Ruud
Ruud is de held van Solar, hij draait al jaren op de camping en mede daardoor is Solar zo populair. Hij draait daarnaast ook gewoon nog elke stage kapot waar hij op staat. Is het goed? Nee, niet altijd, maar hij krijgt iedereen mee en het gaat los van begin tot eind! Dit jaar mocht Ruud Solar 2015 afsluiten en dat hoef je volgens mij maar één keer tegen hem te zeggen. Het was een afsluiting die Solar 2015 verdiende! Het was van het begin tot het einde vol gas op die lollie en uiteraard werden alle toeters, bellen, confettikanonnen en opblaasdieren  van Ruud weer ingezet, heerlijk!

Aan al het leuks komt een eind. Na een heerlijk weekend, waar we hebben gelachen, gefeest, gezweet, gegeten en bovenal genoten, helaas was het zondag avond toch echt afgelopen. Op naar volgend jaar. Solar 2016. Can’t wait.

Solar 2015 afsluiting

© Fotocredits: Solar Weekend