‘Brouw je eigen plaat’ – Maak je eigen Vinyl plaat

Via het project ‘Brouw je eigen plaat’ maakt Kornuit Premium Pilsener het mogelijk om binnenkort jouw favoriete tracks op een vinyl plaat te zetten! Op Brouwjeeigenplaat.nl kan een playlist worden samengesteld en een eigen hoes worden ontworpen. Een gespecialiseerde vinylsnijder brouwt vervolgens de persoonlijke plaat. Dit ambachtelijke proces kan iedereen zelf bekijken in de pop-up store aan de Overtoom in Amsterdam.

Van de muziek tot aan de wijze van vervaardiging; bij vinyl draait alles om puur vakmanschap. ‘Brouw Je Eigen Plaat’ is een ode van Kornuit aan vinyl, de oude muziekdrager die zo’n opvallende comeback maakt. Op de website kan vanuit een enorme database een playlist van favorieten worden samengesteld en kan men een eigen hoes ontwerpen. Een gespecialiseerde vinylsnijder brouwt er vervolgens een ambachtelijke plaat van, een uniek exemplaar dat binnen enkele weken per post wordt thuisbezorgd.

Ambachtelijk proces
Het maken van een vinylplaat is een intensief en bijzonder proces. De machine wordt handmatig bediend door een van de vinylspecialisten, die ruim een half uur nodig heeft om 1 plaat te maken. De plaat wordt opgewarmd, de groeven tussen de tracks worden met de hand gemaakt en het snijden zelf duurt even lang als het afspelen van de muziek. De tracks worden met een speciale naald letterlijk in het verwarmde vinyl gesneden

Selectief beschikbaar
Omdat de productie van vinylplaten veel tijd kost, kan een beperkt aantal platen geproduceerd worden. Kornuit geeft hiervoor in eerste instantie exclusief codes weg aan geselecteerde muziekliefhebbers. Later dit jaar kunnen consumenten die Kornuit kopen ook een code voor Brouw Je Eigen Plaat bemachtigen. Hou Brouwjeeigenplaat.nl dus in de gaten voor deze ontwikkelingen!

EverydayFresh vinylsnijmachine topshot EveyrdayFresh vinylsnijmachine EverydayFresh linkerwand + achterwand