The Hunting Ensemble brengt stijl in het Zuiden

Hunting Ensemble nieuwe winkelSoms heb je het gevoel dat al het fashiongeweld zich afspeelt in Amsterdam, wat niet voor niets bijvoorbeeld denim capital als bijnaam heeft. Toch hebben veel overige steden zeer noemenswaardige winkels, die niet vergeten mogen worden. The Hunting Ensemble is hier in ’s Hertogenbosch een zeer goed voorbeeld van. De store, die als webshop begon, zit sinds 2014 gevestigd in de Snellestraat. Na de kleine verbouwing van ruim een week geleden, werd er afgelopen zaterdag avond een gezellige opening van de vernieuwde zaak gehouden. Wij waren uiteraard van de partij en hieronder lees je waarom The Hunting Ensemble zo’n tof concept is.

Oke, laten we even terug gaan; “de store, die als webshop begon” is niet helemaal correct. The Hunting Ensemble begon namelijk enkele jaren geleden als blog, waar geschreven werd over de dagelijkse hunts op het internet naar de beste menswear. Een groeiend bereik van kwalitatieve bezoekers met gedeelde interesses, bleek de basis voor een succesvolle webshop. Het begon met de in- en verkoop van een tiental schoenen en groeide uit tot een goed gevulde virtuele winkel. Met uiteindelijk een internationaal merken assortiment met bijvoorbeeld het Deense HAN Kjøbenhavn, het Italiaanse Fracap en het Nederlandse Ontour.

Hunting Ensemble Fracap Schoenen HAN zonnebrillenIn 2014 deed zich de mogelijkheid voor om een droom waar te maken: de realisatie van een fysieke winkel. Er werd gekozen voor ’s Hertogenbosch, waar de vraag naar sophisticated menswear groeiende is en een dergelijk merkenassortiment als dat van The Hunting Ensemble, nog nergens te vinden is.

Inmiddels is de mekrenselectie nog uitgebreider geworden met super mooie labels als Our Legacy, Études Studio en La Paz. Dit aanbod is hét onderscheidende vermogen van de winkel; kledinglabels die niet in je average winkel liggen. Verder wordt de winkel aangekleed door essentials zoals zonnebrillen en sokken, die je outfit afmaken, maar ook door grooming stuff. Een gentleman verzorgt zichzelf goed en kan dat doen met de cologne en scheerspullen van Dr. Harris. Dit soort aanvullingen maken het plaatje van The Hunting Ensemble compleet.

Hunting Ensemble Den Bosch etalage goodsDaarnaast, terug naar de opening, heerst er een ontspannen sfeer in de winkel en zijn de eigenaars super aardige gasten die open staan voor een praatje.  Onder het genot van verschillende hapjes & drankjes lopen vrienden en familie op de avond van de opening binnen, om felicitaties en cadeau’s uit te delen. Er wordt enthousiast gesproken over de veranderingen van de verbouwing; het verwijderen van oude paskamers heeft en boel ruimte opgeleverd, doordat deze nu midden in de zaak zijn en de mogelijkheid hebben ze weg te werken door middel van gordijnen aan stalen buizen, in een halve cirkel, die aan de kant geschoven kunnen worden. Dit biedt nog meer ruimte voor kledingrekken, met sterke items.

Kortom, reden genoeg om The Hunting Esemble in Den Bosch binnenkort eens te bezoeken. Als het niet is voor de top merken, dan wel voor een bakje koffie en een gezellige babbel. Tot die tijd kun je natuurlijk de webshop bezoeken om de collecties te checken.

Je leest het, wij zijn fan.

Hunting Ensemble Den Bosch voorkant Hunting Ensemble Den Bosch etalage