Solar Weekend maakt bomvol en divers programma bekend

SOLAR WEEKEND 2014

The Bloody Beetroots, Adam Beyer, Typhoon, Jett Rebel, Vitalic, Carl Craig, Don Diablo en Nouveau Riche All Stars zijn enkele grote namen die prijken op het affiche van Solar Weekend dit jaar. Het festival van organisator Extrema staat bekend om zijn brede line-up en creatieve invulling. Ook in 2015 staan er weer namen van formaat uit diverse genres.

Het creatiefste festival van Nederland heeft een line-up om trots op te zijn. Met opkomend talent en grote namen – dj’s, rappers én bands – is er voor ieder wat wils. Solar Weekend kent verschillende podia voor verschillende genres. Op de Main Stage komt alles samen. Eén van de smaakmakers op het hoofdpodium dit jaar is Jett Rebel. De multi-instrumentalist veroverde afgelopen jaar de harten van muziekliefhebbers en vrouwen in heel Nederland. Met zijn strakke, gepolijste band en funky popliedjes wordt hij regelmatig vergeleken met Prince. Je kan slechtere complimenten krijgen. Ook Sir Bob Cornelius Rifo, bekend van The Bloody Beetroots, en Vitalic trekken dit jaar naar Roermond. Deze titanen uit de elektronische muziek staan garant voor een goed feest.

Iemand anders die werkelijk elke zaal in Nederland op zijn kop zette dit jaar is Typhoon. De rapper is de hiphop ontstegen met zijn ongekend succesvolle album Lobo Da Basi. Andere artiesten op de Main Stage zijn de Catalaanse feestbeesten van La Pegatina, FeestDJRuud, Afterpartees en Gramatik.

Techno en House
Dé knaller in de Techno tent is Adam Beyer, hét gezicht van de Zweedse techno scene, en synoniem voor alles dat met techno te maken heeft. Andere mooie headliners zijn Monika Kruse, Speedy J en Carl Craig. Kruse is één van de hipste dj’s uit Berlijn en ook Craig heeft zijn sporen de afgelopen 25 jaar ruimschoots verdiend. Dan is er nog Speedy J. De technokoning uit Rotterdam loopt ook alweer een tijdje mee.

De House of House is misschien wel het populairste podium van Solar Weekend, en kent ook dit jaar weer een prachtig decor en dito artiesten. Don Diablo draait er bijvoorbeeld, de Nederlandse DJ/producer brengt tegenwoordig meer tijd door in het buitenland dan in eigen land. Verwacht de lekkerste house van deze grootheid.

Franky Rizardo is nog zo’n Nederlandse house-dj die hard aan de weg timmert. De Arnhemmer wordt alom geprezen om zijn draaistijl en productiekunsten. Sick Individuals, Gregor Salto, Erick E vs Roog en een hoop andere namen maken het programma van de House of House compleet.

Dan is er nog RAUW. Het niet te vergeten podium van Joost van Bellen, marathonloper in de housescene en vriend van het festival. Samen met het Britse agency Decked out! heeft Van Bellen met Vitalic, Alex Metric, Mike Mago en Feadz enkele mooie namen neergezet.

Hiphop
Buiten Typhoon valt er op het gebied van hiphop, RnB en dancehall nog veel meer te beleven. Zo komt onder meer het ensemble Nouveau Riche All Stars voor vermaak zorgen. De groep neemt Mr. Polska, Ronnie Flex, Boaz van de Beatz en nog veel meer hiphopsterren uit Nederland mee.

Andere grote namen in de Container Compound – het podium voor hiphop – zijn Extince, Dio, Broederliefde en The Partysquad. Extince loopt al jaren mee en is een van de grondleggers van de Nederlandse hiphop. Ook The Partysquad staat garant voor een goed feestje en doet dus zijn naam altijd eer aan.

Springplank
Naast gevestigde namen biedt Solar Weekend ook ruimte aan lokaal talent. Zo is dit jaar de nieuwe Ouwehoeah Stage toegevoegd aan het festivalterrein. Op dit podium krijgen de zes grootste collectieven uit Limburg de ruimte om hun eigen feestje neer te zetten. De collectieven staan in Limburg bekend om hun daverende evenementen en verdienen een groter podium. “Naast het feit dat wij de Limburgse collectieven een warm hart toedragen, vinden wij het als Limburgs festival van wezenlijk belang om lokaal talent te betrekken bij onze organisatie. We doen dit niet alleen tijdens het festival, maar ondersteunen de collectieven het hele jaar door”, aldus Dennis Behlau, Project Manager van Solar Weekend.

Lang weekend
Buiten het programma tijdens de festivaldagen, is er voor het derde opeenvolgende jaar een programma voor de camping. Vanaf de donderdag voor het festival biedt Solar Weekend campinggasten al de kans om flink te feesten. Zo is er onder meer een 72-uurs tent en brengt FeestDJRuud met zijn Knaltival de gasten vrijdagavond al in extase. FeestDJRuud geeft met zijn speciale XXL-show ook nog een setje weg op zondag, maar dan op de Main Stage. Het festival blijft de komende weken namen en creatieve acts aan het programma toevoegen. Solar Weekend vindt plaats op 30, 31 juli en 1 , 2 augustus aan de Maasplassen in Roermond.

De volledige line up, programma, informatie en tickets vind je op Solarweekend.nl. Zorg dat je snel bent met de tickets, ze gaan madddd hard.

Solar Line-up creatieven 2015Solar Festival 2014

Solar Weekend 2015 Digitzz