Schoolboy Q op 1 mei in de Melkweg

Op donderdag 1 mei komt rapper en Kendrick Lamar-protegé ScHoolboy Q voor een eenmalig optreden naar de Melkweg in Amsterdam om zijn nieuwste album ‘Oxymoron’ aan het Nederlandse publiek te presenteren. De kaartverkoop voor dit concert start op maandag 3 februari om 10.00 uur.

ScHoolboy Q is het levende bewijs dat de aanhouder wint: nadat hij maar liefst drie jaar heeft gewacht met de release van zijn eerste mixtape ‘Schoolboy Turned Hustla’ (2009),betekende het wel meteen zijn sleutel tot het grote succes. De tape kwam namelijk terecht bij niemand minder dan Kendrick Lamar en vrijwel direct werd ScHoolboy ingelijfd voor Black Hippy. Het hiphopcollectief uit Los Angeles, waar ook Kendrick Lamar, Ab-Soul en Jay Rock deel van uit maken, bracht een unieke, rauwe en energieke hiphop-sound die al enige tijd niet meer de boventoon voerde binnen de urban scene. Terwijl Black Hippy furore maakte op onder andere het SXSW festival, tekende ScHoolboy bij het label Top Dawg om aan een solocarrière te werken en bracht in 2011 zijn debuut ‘Setbacks’ uit, dat met veel enthousiasme werd ontvangen door zowel de media als de fans.

De komst van opvolger Habits & Contradictions’ in 2012 zorgde ervoor dat ScHoolboy Q tot één van de meest veelbelovende talenten binnen de urban scene werd betiteld. Met name de creatieve flows, scherpe raps, dikke beats van single én clubbanger ‘Hands on the Wheel’, feat. A$AP Rocky maakten van Habits & Contradictions’ een groot succes. Vooruitlopend op de release van zijn nieuwste langspeler ‘Oymoron’ op 25 februari aanstaande, heeft ScHoolboy de nummers ‘Man of the Year’ (ook te horen op de game NBA Live 2014) en ‘Collards Green’ uitgebracht. Als waardige opvolger van deze singles dropte hij vorige week geheel onverwachts de track ‘Break the Bank’: een voorproefje dat door The Alchemist is geproduceerd en vooral naar meer smaakt. Ook de pers wacht vol spanning de release van ‘Oxymoron’ af, in de wandelgangen wordt het zelfs al “one of the most anticipated albums of 2014” genoemd. Redenen genoeg om op 1 mei naar de Melkweg te komen!

SCHOOLBOY Q – OXYMORON WORLD TOUR

Donderdag 1 mei, Melkweg Amsterdam (The Max)

aanvang: 20.00 uur

tickets à 22,50 + lidm Voor kaarten check je hier!