PUMA & TopNotch presenteren het FastForwardProject

Nederlandse en Belgische hiphopartiesten lanceren EP en bundelen op 30 november krachten in De Melkweg.

Op zondag 30 november komt hiphop-minnend Nederland en België samen in de Amsterdamse Melkweg voor FastForward LIVE. Deze bijzondere showcase is het resultaat van het FastForward muziekplatform, dat PUMA en platenlabel Top Notch eerder dit jaar in het leven hebben geroepen om veelbelovende hiphopartiesten uit beide landen te supporten. MC Fit, Tourist LeMC, SBMG, Kleine Ben & King B, Ronnie Flex, Safi & Spreej, Tiewai, Freez, Zwart Licht en Diamantairs werkten mee aan het veelbesproken project en vertonen deze avond hun skills. Dit alles begeleid door host Willie Wartaal en dj’s Abstract en Dysfunkshunal.

Het FastForward initiatief bracht een klein jaar lang veelbelovende Nederlandse en Belgische artiesten – allen in verschillende fases van hun carrière – samen voor een exclusieve collab. De deelnemende duo’s doken samen de studio in om in één sessie, onder begeleiding van de Belgische producer Cloos, een track te schrijven en op te nemen. De artiesten werden gevolgd en gedocumenteerd tijdens hun kennismaking en het creatieve proces. Het wapenfeit van het project, de FastForward EP, is vanaf vandaag te beluisteren en te koop via Spotify, Soundcloud en iTunes.

Met het FastForward platform heeft PUMA de ambitie om talent te stimuleren om – zonder belemmeringen – hun creativiteit te ontplooien. De Antwerpse hiphop- en kleinkunstartiest Tourist stelt: “De grens die wordt gelegd tussen hiphop in Nederland en België is eigenlijk heel artificieel. In de muziek doet die grens er niet toe, uiteindelijk spreken we immers allemaal Nederlands. De Amsterdamse rapper Fit vervolgt: “Ik hoop dat de industrie dat ook steeds meer zo gaat zien. Het zou veel nieuwe kansen met zich meebrengen, ook wat betreft het toeren. Ik vind het tof om te zien dat gerenommeerde merken als PUMA en Top Notch dit met een project zoals FastForward aanmoedigen.”

FastForward LIVE: informatie en tickets
De FastForward showcase vindt op zondag 30 november 2014 vanaf 20.00 uur plaats in de Kleine Zaal van poppodium De Melkweg in Amsterdam. Tickets kosten 10 euro plus lidmaatschap en zijn verkrijgbaar via De Melkweg. Alle deelnemende artiesten zijn aanwezig en performen zowel hun gezamenlijke FastForward track, als eigen tracks.

Puma x TopNotch Melkweg