Magnetron Music 10 Years – “Now We’re Talking” clubtour 20 februari van start

Magnetron Music trapt op 20 februari de clubtour “MagnetronMusic 10 Years, Now We’re Talking’ af in de Tolhuistuin n.a.v. het 10 jarig bestaan. Het platenlabel viert dit samen met artiesten uit eigen stal. Faberyayo en Willie Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig laten een DJ set horen, Bas Bron primeurt samen met protegé DJ 618 het nieuwe project Belmer en Donnie geeft een live-show met nieuwe nummers. Falco Benz, Comtron en Vic Crezée geven acte de presence en daarnaast heeft de avond diverse verrassingen in petto. Er is tevens een eenmalige expositie waarbij het door Sandder gemaakte artwork van het afgelopen decennium wordt tentoongesteld. In maart gaat de clubtour verder in Utrecht, Den Haag en in Rotterdam waar Le Le voor het eerst sinds lange tijd weer nieuwe tracks laat horen.

Magnetron Music 10 jaar
Magnetron Music, opgericht door Kostijn Egberts en Bas Bron, heeft in 10 jaar tijd bewezen meer dan alleen een platenlabel te zijn: het is uitgegroeid tot een toonaangevend platform waarop gelijkgestemde muzikanten en kunstenaars, met grote voorliefde voor elektronische muziek, nauw met elkaar samenwerken. In de afgelopen jaren zijn talloze projecten gelanceerd en in 2015 staan er wederom bijzondere projecten op stapel. De clubtour is hiervan een weerspiegeling en staat bol van de (eenmalige) samenwerkingen tussen Magnetron artiesten die gezamenlijk een ode vormen aan de unieke sound die het label heeft weten neer te zetten in de afgelopen jaren.

Kick Off 20 februari in Tolhuistuin
Tijdens de eerste editie van de tour in Amsterdam, thuisstad van het platenlabel, zijn alle Magnetron artiesten aanwezig en tonen zij op uiteenlopende manieren hun kunsten. Faberyayo en Willie Wartaal van de Jeugd van Tegenwoordig zijn te bewonderen als DJ’s en ook Vic Crezée neemt plaats achter de draaitafels. De eerste editie is gevuld met primeurs: de jongste telg uit de Magnetron familie, Donnie, die onlangs bij het label werd getekend laat zijn nieuwste tracks horen en Bas Bron presenteert samen met zijn protegé DJ 618 het nieuwe Footwork/Juke-project Belmer. Daarnaast treedt Bron samen met Rimer London op in de gedaante van Comtron. Falco Benz die in 2014 doorbrak met de EP ‘Hat Tricks’ geeft net als Sofie Winterson een live-show. Ook Aleide die in de internationale modewereld furore maakte met het dromerige nummer Un, Deux, Trois treedt op.  Als eerbetoon aan ontwerper Sandder Lanen, de maker van het oorspronkelijk Magnetron logo, wordt er in de Tolhuistuin een expositie met werk van zijn hand geëxposeerd bestaande uit hoezen, t-shirts en video’s die hij in de afgelopen 10 jaar voor Magnetron heeft gemaakt.

MAGNETRON-flyer-TOLHUISTUIN

Overzicht data clubtour
20 februari – Tolhuistuin Amsterdam met Comtron, Falco Benz, Faberyayo, Belmer, Willie Wartaal, Vic Crezée, Sofie Winterson, Aleide, Donnie en Sandder Lanen. Voorverkoop gestart.
6 maart – Tivoli de Helling Utrecht met Falco Benz, Willie Wartaal, Rimer London, Faberyayo en Donnie
7 maart – Bar Rotterdam met Falco Benz, Le Le Soundsystem (DJ-set), Belmer en Willy Wartaal
28 maart – PIP Den Haag met Belmer, Comtron, 618, Willie Wartaal en Faberyayo