Het DSTREZZED FW15 lookbook experimenteert met ’s winterse stoffen

DSTREZZED FW15 Lookbook 6

Op dit moment rust er een hitte golf over Nederland, die ons verwend met straal blauwe lucht en zomerse temperaturen. Toch verschijnen de eerste winter collecties al bij je favoriete fashion boutiques en DSTREZZED is daar zo’n voorbeeld van. Het merk, dat z’n oorsprong in Amsterdam kent, dropte deze week het Fall/Winter 2015 lookbook. Waar voor het DSTREZZED SS15 lookbook in Normandië werd geschoten, is voor dit lookbook de Duitse hoofdstad het strijdtoneel voor de winterse sferen.

Centraal staan de vele verschillende warme stoffen. Zo komt wol terug in een overcoat en in verschillende jackets, een stof waar wij deze winter veel van verwachten. Het is tof om te zien dat DSTREZZED hiermee de toon alvast heeft gezet. Verder zien we parka’s, met en zonder sherpa lining, down jackets in lange en korte variant, jacket met of zonder capuchon, kortom een breed scala aan winterjassen.

De winterjassen worden ondersteund door een ruim assortiment aan overhemden, die variëren van zeer clean tot all over printed. Verder is onze favoriete look, by far de dikke coltrui met opstaan kraagje eronder. Bodywarmer van polyester, met een bomberkraagje, die perfect afsteekt op de gebreide trui. Neem het in je op en doe er je voordeel mee, de eerstvolgende keer dat je een winters outfitje kiest.

DSTREZZED FW15 Lookbook 7

Een winter collectie is natuurlijk niet compleet zonder een goede partij knits en een DSTREZZED collectie kan niet zonder de waistcoat, waarmee het merk de casual chique uitstraling perfect neerzit. Vooral de combinatie van een vest met daarover een blazer, beide in herringbone stof, is een echte knaller.

Wat wij echter wel missen is het overall shot, waarbij de gehele outfit zichtbaar is, zoals in het DSTREZZED FW14 lookbook. Met welke schoenen rock je, je DSTREZZED outfit nou het beste? Zijn dit een paartje klassieke Red Wing’s of kun je ook met een moderne sneaker doen? Wat mij betreft kan het beide, doe gek, experimenteer een beetje, net zoals DSTREZZED dat doet.

DSTREZZED FW15 Lookbook 5 DSTREZZED FW15 Lookbook 1 DSTREZZED FW15 Lookbook 2 DSTREZZED FW15 Lookbook 3 DSTREZZED FW15 Lookbook 4