Format Store Leiden | Report van het openingsevent

Format Store Leiden Sjoerd en Pieter

Vorige week zaterdag zijn we aanwezig geweest bij de opening van Format Store in Leiden. Maarsmansteeg nummer 4 in Leiden stond op 28 februari in het teken van de feestelijk opening van de nieuwe aanwinst in Leiden. Muzikale deuntjes werden ten gehore gebracht door de Format Sound Selectors, eigenaars Pieter en Sjoerd deelden de biertjes uit, terwijl de gasten de toffe collectie checkte en hier een daar een babbeltje maakte. Het was een gezellig geheel, met een zeer comfortabele en gemoedelijke sfeer.

Uit het niets verscheen op het blog van The Hunderds, jawel dat HUGE merk uit Los Angeles, een interview met Pieter en Sjoerd. Reden genoeg voor ons om de store met eigen ogen te gaan checken en de opening bij te wonen. Leiden is één van de major steden in de randstad, maar een independent streetwear store ontbrak nog. Iedere stad heeft z’n eigen pareltje van een winkel, denk aan Patta in Amsterdam, X21 in Rotterdam, Baretta in Den Haag en bijvoorbeeld ill in Utrecht. Vanaf nu kan Format in Leiden aan dit lijstje worden toegevoegd.

In de winkel vind je een mix van internationale merken zoals HUF, Stussy, Vans,  Polar, Quick, Thrasher, Tired Skateboards & Futur en daarnaast ook merken van eigen bodem, zoals Daily Paper, By Parra en de eigen Format merchandise. De inrichting is clean met aan de muur een aantal skateboards en de eigenaars zijn super aardige gasten. De combinatie van dit alles maakt de store zeker een bezoek waard. Hieronder een aantal beelden, die een indruk geven van de opening. Voor een indruk van de collectie kun je nu al surfen naar FormatStore.nl, voor de webshop.

Photo shot by Ziggy Schaap Photography & Maarten, The Hundreds.Format Store Leiden Opening Format Store Leiden Opening Daily Paper Format Store Leiden Opening Futur Clothing Format Store Leiden Opening Vans Format Store Leiden Clean interior Skateboard Format Store Leiden Clean interior Format Store Leiden Opening DJ Table Format Store Leiden People 2 Format Store Leiden People.