Flatbush Zombies x The Underachievers 14 maart @melkweg

Everyday-Fresh- Clockwork IndigoDit jaar hebben twee van de drie Beast Coast crews besloten de handen ineen te slaan: onder de naam Clockwork Indigo zijn Flatbush Zombies en The Underachievers live te zien in 2015! Eerder tourden ze samen door Amerika met de Beast Coast Tour en nu is het tijd voor“The Electric Koolade Experience”. De twee groepen hebben de krachten gebundeld en recent hun eerste en gelijknamige EP uitgebracht. Op 14 maart is het nieuwste super hiphop collectief voor het eerst in Nederland te zien, liefhebbers van de Beast Coast sound doen er dus goed aan die dag naar de Melkweg af te reizen!

Flatbush Zombies staan in de frontlinie van de wedergeboorte van de New Yorkse rapscene. Zonder een groot label achter zich wisten zij zich behoorlijk snel in de internationale kijker te spelen. De eerste mixtape ‘D.R.U.G.S.’ kreeg lovende kritieken en ook de single ‘MRAZ’ van het nieuwe project ‘Better of Dead’ deed veel stof opwaaien. Meech & Juice tourden door Amerika met de Beast Coast Tour waar ook The Underachievers deel van uitmaken.

The Underachievers braken de afgelopen periode door met twee mixtapes, die beiden een geheel eigen kant lieten zien. Op ‘Indigoism’ kwam een psychedelische kant naar voren met teksten over hallucinerende drugs en spiritualiteit, terwijl het door de trap god Lex Luger geproduceerde ‘Lords of Flatbush’ meer de club banger kant op is gegaan. In juli hebben ze het album ‘The Cellar Door’ op Flying Lotus’ Brainfeeder label uitgebracht, met beats van onder andere A-Trak, Supreme Cuts en Lapalux.

Tickets zijn €20,- + lidmaatschap en HIER te verkrijgen.