Extrema België veelbelovend voorgerecht voor Nederlandse editie

Extrema Outdoor 2015 2

De vijfde editie van Extrema Outdoor Belgium is uitermate succesvol verlopen. Maar liefst 35.000 bezoekers bezochten in het weekend van 22 mei het festival aan de recreatieplas bij Houthalen. Op de festivalzondag was er geen enkel kaartje meer te krijgen en was het festival bijgevolg uitverkocht. Met onder meer het ANTS concept kregen de bezoekers alvast een voorproefje van de Nederlandse editie. Ook worden twee podia-ontwerpen van XO Belgium meegenomen naar Nederland.

Dertien podia, schitterend weer, een goede sfeer en volledig uitverkocht op zondag. De vijfde editie van Extrema Outdoor Belgium is vlekkeloos verlopen. Wat artiesten betreft kende het festival een gedeeltelijke overlap met de Nederlandse editie. Zo werd het weekend ingeluid door een heerlijke groepje artiesten, met Jamie Jones als afsluiter. De Welshman komt ook naar Nederland en verraste de bezoekers van de afterparty ook nog met een setje, dubbel genieten! De kater van de bezoekers werd de daaropvolgende dag vakkundig weggespoeld door Mees Dierdorp. De Amsterdammer kreeg met zijn techhouse de zuiderburen moeiteloos in beweging, net als Simon Dunmore later op de dag. De zondag was aan ANTS. Het geroemde concept van beachclub Ushuaïa bracht het Ibizagevoel naar België met namen als Andrea Oliva, Nic Fanciulli en Los Suruba. Op 11 juli zijn deze namen én ANTS voor het eerst in Nederland te zien, daarmee heeft XO een primeur.

Twee podia-ontwerpen ook te zien in Nederland

Naast een overlap in artiesten, worden twee podia-ontwerpen – die al op XO Belgium te zien waren – ook in Nederland gebruikt. Zo is de stage van La Rocca & ANTS dit jaar ook te bewonderen op het festival bij Aquabest. De stage wordt gekenmerkt door een echte Ibizasfeer, met palmbomen, rieten decoratie, lichtgekleurd houtwerk en natuurlijk strandzand onder de voeten. Ook het majestueuze podium van Club Labyrinth wordt meegenomen. Zo was Extrema Outdoor Belgium op meerdere fronten een uitermate smaakvol voorgerecht voor Extrema Outdoor Nederland.

Voor het programma, informatie en tickets surf je direct naar XOfestival.nl. Wacht niet te lang, want kaartjes gaan als warme broodjes.

Extrema Outdoor 2015 3 Extrema Outdoor 2015