Solar Weekend Beste Meerdaagse Festival van Nederland

Het creatieve festival Solar Weekend is deze week tijdens de Gouden Kabouter Awards verkozen tot het beste meerdaagse festival van Nederland. Een mooie bekroning op het inmiddels tienjarig bestaan van het festival. Marcel Mingers, creatief directeur van Solar Weekend: “Een geweldige prijs, hier zijn wij bijzonder trots op.”
In de tien jaar dat Solar Weekend bestaat, is het uitgegroeid van een vooruitstrevend initiatief tot het meest creatieve festival van Nederland. Mingers vindt dat de term ‘festival’ Solar Weekend eigenlijk geen eer meer aandoet. “Solar Weekend is meer dan een festival, sinds tien jaar bouwen wij aan een totaal nieuwe creatieve omgeving. Solar Weekend is een springplank voor de creatieve industrie. Duizenden jonge creatievelingen hebben afgelopen tien jaar meegebouwd, gecreëerd aan en opgetreden op Solar Weekend. Dat heeft Solar gemaakt tot wat het nu is en die prijs is een bekroning op het werk van al die mensen.”
Het tienjarig jubileum verdient extra aandacht en zodoende is besloten de creatieve omgeving die het festival geschapen heeft vanaf dit jaar breder te trekken. Solar Weekend wordt als evenement in een nieuw jasje gestoken, maar ook de festivalwebsite wordt uitgebreid tot een interactief creatief platform. De creatieve projecten die tijdens Solar Weekend 2014 worden ontplooid, krijgen een eigen profiel op de vernieuwde community site, de diverse mensen die daar aan bijdragen (de Solar Citizens) krijgen een Solar Paspoort.
Mingers: “De website wordt net zo’n belangrijk onderdeel voor de community als het jaarlijkse festival. Dat betekent dus dat de bezoekers van de site er naast de jaarlijkse festivalinformatie het hele jaar door worden voorzien van inspiratie, creatieve tips, blogs, filmpjes en meer. Zo introduceren we bijvoorbeeld het Solar Blog, waar talentvolle jonge journalisten het laatste nieuws zullen brengen. Solar is in tien jaar tijd van een evenement in een levensstijl veranderd. Het Solar Weekend, begin augustus, is het centrale punt waarop iedereen in levende lijve bij elkaar komt. De site wordt de plek waar de bezoekers elkaar 365 dagen per jaar kunnen ontmoeten.”
Solar Weekend 2014 vindt van 31 juli tot en met 3 augustus plaats. Het thema van de jubileumeditie is Sprook. Alle informatie over het festival en de camping is op het vernieuwde SolarWeekend.nl te vinden. Buiten het muzikale en creatieve programma vind je ook alle prijzen en additionele info. De camping wordt dit jaar voorzien van nog meer en betere facilitaire voorzieningen. Dit om er voor te zorgen dat de jubileumeditie van Solar Weekend de beste editie ooit wordt.
Solar Festival 2014