PUMA en Top Notch lanceren platform voor muzikaal talent

PUMA lanceert deze maand samen met platenlabel Top Notch een bijzonder internationaal muziekplatform: FastForward. Dit initiatief brengt  veelbelovende Nederlandse en Belgische artiesten samen en geeft hen zo een extra boost in hun carrière. De Amsterdamse rapper Fit en de uit Antwerpen afkomstige hiphop- en kleinkunstartiest Tourist, bijten het spits af.

Het project bestaat uit exclusieve samenwerkingen tussen telkens één Nederlandse en Belgische artiest of act, allen in verschillende fases van hun carrière. De duo’s – waarvan de overige namen in de loop van dit jaar worden bekendgemaakt – duiken samen de studio in om in één sessie, onder begeleiding van de Belgische producer Cloos, een track te schrijven en op te nemen. De artiesten worden gevolgd en gedocumenteerd tijdens hun kennismaking en het creatieve proces dat daarop volgt. De tracks worden gedurende het jaar uitgebracht en vormen eind 2014 gezamenlijk een EP.

“Hiphop als muziekstroming maakt in België nu ook een cross-over naar het grote publiek. Het is tof om te zien dat gerenommeerde merken als PUMA en Top Notch bijdragen aan deze ontwikkeling”, aldus Tourist. Fit vult aan: “Ik vind dat er vaker tussen Belgische en Nederlandse artiesten samengewerkt moet worden op dit niveau. Dat hebben ze met FastForward goed ingeschat.” De track die beide artiesten hebben gecreëerd komt op 4 april 2014 uit via Spotify, 22tracks en Soundcloud.

FastForward
Met dit platform heeft PUMA de ambitie om talent te stimuleren om – zonder belemmeringen – hun creativiteit te ontplooien. En dit geldt niet alleen op het gebied van muziek; zo zijn de ontwerpersPointDextr (België) en Gieaux (Nederland) aangehaakt voor het artwork van het project.

FastForward wordt momenteel ook door PUMA uitgerold in de U.K., in samenwerking met online muziek magazine Resident Advisor. Hierbij legt het merk gedurende 2014 verschillende opkomende artiesten vast uit de elektronische hoek, waarvan de eerste artiest morgen bekend wordt gemaakt. “We hebben voor beide projecten een aantal talentvolle en bevlogen artiesten benaderd – ieder in een andere fase van hun carrière. Met FastForward willen we een bescheiden steentje bijdragen aan de groei van hun carrière; we geven ze de middelen om nieuwe samenwerkingen aan te gaan en een podium om hun talent te delen met een groter publiek”, aldus Joris van Neerbos van PUMA.