Friday Classics: Mos Def – Oh No ft. Pharoahe Monch & Nate Dogg

Everyday-Fresh-mos-def-

In het item Friday Classics neemt Everyday Fresh je elke vrijdag mee terug in de tijd. Hier hoor je heerlijke classics die je nooit zal vergeten, maar proberen we ook vergeten classics terug te halen. Op Everyday Fresh kunnen we al dagelijks genieten van de hedendaagse hiphop en nu dus ook van de heerlijke hiphop classics.

Voor deze eerste editie konden we natuurlijk op safe spelen en met een track van Tupac, Notorious B.I.G. of Dr.Dre beginnen. Hier hebben we echter niet voor gekozen en laten we een track van Mos Def horen, die niet iedereen zal kennen. Het gaat om de track ‘Oh No’ waar de rapper wordt bijgestaan door Pharoahe Monch en niemand minder dan Nate Dogg op het refrein. Het nummer haalde #1 in de Hot Rap Singles lijst.

De 41-jarige Mos Def is een rapper die ook al een hele tijd mee draait en nog eerder begon met zijn acteercarrière. Als 14-jarige jongen begon Mos Def al als acteur en was hij te zien in de film God Bless the Child. Vele films volgden zoals bijvoorbeeld The Italian Job. Desondanks had hij ook de tijd om een muzikale carrière op te bouwen en gelukkig maar. Hij begon hiermee in 1996 en kwam met de underground hit Universal Magnetic. Daarna ging hij samenwerken met underground koning Talib Kweli en kwam het duo uit als het bekende Black Star en bracht heerlijke tracks. Mos Def kenden in zijn muzikale carrière ups en downs. Dit kwam voornamelijk omdat de rapper heel experimenterend was met verschillende muziekstijlen. Zo combineerde hij rap met genres als Soul, Rock en Blues en dat kon niet iedereen even goed waarderen.

Al met al is Mos Def een rapper die je wel moet waarderen. Tekstueel zijn, zijn nummers altijd sterk en heeft een heerlijke underground flow. Dit hoor je ook in het misschien iets commerciëlere nummer ‘Oh No’. Echter is dit nummer met Nate Dogg op het refrein, een nummer die zeker in de classic lijst thuis hoort. Het nummer bevat alle elementen dat een nummer zou moeten hebben. Zo heeft de track een heerlijke beat, tekstueel sterk met een heerlijke flow en een sterk refrein van Nate Dogg. Beluister het nummer Mos Def – Oh No ft. Pharoahe Monch & Nate Dogg hieronder!