Eerste Namen Encore Festival Bekend!

Vanochtend maakte ENCORE op FunX de eerste namen bekend van Encore Festival dat op 31 augustus plaatsvindt op de NDSM-werf in Amsterdam. Onder andere Kid Ink, Adje, Mack Wilds, Full Crate x Mar en Jacques Greene zullen tijdens deze eerste editie van het festival live te zien zijn. Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketmaster Nederland.

Encore Festival is qua concept, programmering en beleving geheel in lijn van de succesvolle ENCORE-avonden in de Melkweg. Tijdens deze eerste editie maken o.a. Kid Ink, Adje en Mack Wilds deel uit van het programma waarin kwalitatieve hiphop, R&B, soul en bass met internationale allure op een toegankelijke en goed verzorgde wijze samen worden gebracht. Enkele uren na de aankondiging van Encore Festival waren alle – inclusief de extra vrijgegeven – early bird kaarten volledig uitverkocht.

Eén van de headliners van het festival is rap- en internetsensatie Kid Ink, die eerder twee maal in een uitverkochte Melkweg stond. De uit L.A. afkomstige rapper bracht diverse mixtapes uit, scoorde een hit met ‘Time Of Your Life’ en dropte twee albums in eigen beheer. Begin dit jaar volgde het hitalbum ‘My Own Lane’, waarop Kid Ink samenwerkt met populaire acts als Pusha T en August Alsina. Het nummer ‘Show me’ (ft. Chris Brown) is niet weg te denken uit de sets op ENCORE.

Van eigen bodem zal Adje zijn opwachting maken. De Amsterdammer scoorde met ‘Hele Meneer’ dé clubhit van het jaar en bracht vervolgens zijn album ‘Vossig’, vol met dansvloerkrakers en keiharde hiphop, uit. Momenteel speelt Adje alle zalen en festivals plat.

Ook de Amerikaanse zanger Mack Wilds brengt zijn hedendaagse R&B met een vleugje oldschool hiphop naar Encore Festival. Bij het grote publiek is hij bekend als acteur in de prijswinnende serie “The Wire”, maar  intussen is hij niet meer weg te denken uit de urban scene. Zijn debuutalbum ‘New York: A Love Story’ is bekroond met een Grammy Award-nominatie voor Best Urban Contemporary Album. De zanger werkt o.a. samen met producers als DJ Premier, Havoc en Pete Rock.

Daarnaast zullen Full Crate x Mar live te zien zijn. Als DJ is Full Crate één van de terugkerende gezichten bij ENCORE, maar ook als producer is hij  bijzonder getalenteerd. Zo maakte hij onlangs officiële remixes voor o.a. Jessie J en Beyoncé. Samen met zanger Mar bracht hij de single ‘Man X Woman’ uit, die binnen een maand  meer dan een half miljoen keer beluisterd is op Soundcloud. In het buitenland verkopen Full Crate x Mar zalen uit met hun dansbare, soulvolle tracks.

Tot slot werd vandaag bekend dat Jacques Greene optreedt op het festival. Deze jonge Canadese houseproducer maakte in razend tempo naam met spectaculaire optredens op grote Europese festivals. De hype werd compleet nadat hij verschillende EP’s uitbracht waarop hij hartverscheurende R&B combineert met house invloeden. Op dit moment werkt de producer aan een debuutalbum.

Meer namen zullen in de komende maanden bekend worden gemaakt.

Zondag 31 augustus 2014

Encore Festival met o.a. Kid Ink, Adje, Mack Wilds, Full Crate x Mar en Jacques Greene

NDSM-werf | Amsterdam
Entree: € 35,- (excl. servicekosten)
Kaartverkoop vind je hier.