Video: Dio – De Man ft. Glenn Faria (prod. by Spanker)

Vorig jaar was in een keer Dio weer terug met een heel sterk album, genaamd ‘De Man’. Het zette de rapper gelijk weer op de kaart in de Nederlandse rapscene en bevestigde zijn kwaliteiten als rapper en artiest. Vandaag brengt Dio een spraakmakende videoclip uit voor de titelsong van zijn laatste album.

Op de track verwijst hij naar de ‘weg naar succes’, waarbij Dio’s eigen levenspad een grote inspiratiebron vormde. Vanwege het persoonlijk karakter van de track, besloot Dio zelf zijn clip te regisseren. Dit heeft geresulteerd in een hele toffe “minifilm”.

“De Man zijn, draait voor mij om het ontwikkelen van jezelf, het leren kennen van je verantwoordelijkheden en nastreven van je ambities; volhouden om je doel te bereiken, en het belangrijkste: succesvol worden in waar je voor staat. Deze route van het worden van een jongen tot een man vormt de basis van mijn laatste album en is iets wat ik goed kan terugvinden in de sport: een perfecte metafoor voor een videoclip. Deze clip is voor iedereen van de streets.”

“Waar ik ben opgegroeid kan iedereen De Man worden. Op straat ben je de man als je je ergens vol voor in zet. Het is een status die multi-interpretabel is, waarbij het uiteindelijk gaat om respect van de mensen om je heen met wie je dagelijks hangt.” – aldus Dio

In de zwart/wit videoclip van De Man volgen we drie jonge sporters met een doel: de beste worden. Alle drie jongens van de straat, hardwerkend en tegelijkertijd ‘de man’ binnen hun vriendengroep. Het verhaal van Dio kwam in het vizier van sportmerk PUMA, dat zich er samen met het videoproductiebedrijf Since ’88 voor inzette om de visie van Dio om te zetten in beeld; zijn regiedebuut.

Check de video hieronder!