Eerste editie 22fest smaakt naar meer | gezellig Amsterdams

Op 18 juli werd vanuit 22 Tracks het eerste 22fest gehouden in het diemerbos. Dit moest geen gewoon festival worden, het is namelijk een festival zonder echte headliners. Het was een geslaagd en gezellig Amsterdams feestje en we zijn benieuwd naar volgend jaar! Check de aftermovie hieronder!

Dat er niet echt headliners op het festival waren, was wel te merken. Het is een hele andere beleving van een festival en deze was heel gezellig. Waar vaak het publiek naar specifieke artiesten ging, om puur naar hen te luisteren, werd er nu veel gekletst met elkaar, met lekkere muziek op de achtergrond. Uiteraard zaten er artiesten bij die er alsnog een feestje van maakten zoals Cho, FS Green, Full Crate en Sef. De laatste van het rijtje viel overigens erg tegen. Het was Sef zijn debuut met zijn nieuwe solo optreden en hij had moeite om goed over te komen. Ik ben dan ook benieuwd hoe ver hij gaat komen met deze nieuwe act. Slot act Full Crate maakte er het op het einde nog een echt muziekfeestje van!22fest 4Het diemerbos is een heel tof terrein, zeker met lekker weer is het meer dan geschikt voor een heerlijk festival. 22Fest was een echt Amsterdams festival, dit zag je al aan de auto parkeerplaatsen, deze was kleiner dan de fietsenstalling. Dat het echt Amsterdams was zag je ook gelijk terug aan de mensen op het festival. Veel excentrieke personen met gewaagde outfits en details, iedere op z’n eigen manier into fashion.22fest 2Het was leuk en redelijk groot opgezet voor de eerste keer, met drie grote podia’s en een kleintje waar Noisey een hiphop feestje bouwden.  Dit allemaal rondom een klein meer, maakte het een heel relaxt zomers sfeertje!

Muziek: Ondanks dat er geen bekende line-up was,  kon je wel van de muziek genieten. Er zijn wat kleine experimentele artiesten, waar je zeker van onder indruk raakt. De live stage was ook erg tof en dan zie je dat echt muziek maken een extra impuls geeft, in tegenstelling tot alleen maar DJ’s. Toch denk ik dat het verstandig was, dat 22fest namen als Cho, FS Green, Sef en Full Crate op het programma had staan, dat geeft toch voor vele een muzikale zekerheid. Dit jaar was het namelijk lekker weer, maar op een regenachtige dag moeten ze in de toekomst ook naar 22fest komen!22fest choEten: Het eten op 22fest was van een hoog niveau, fuck simpel eten en frituur, broodje steak met groente was de shit! Daarnaast kon je rechtstreeks van de grill kip piri piri bemachtigen en waren er grote steenovens voor heerlijk verse pizza’s! Prijs kwaliteit verhouding was in dit opzicht ook erg goed. Daarnaast waren er meer dan genoeg picknicktafels opgesteld, waar je relaxt aan kon zitten en van het zonnetje kon genieten. Eten 9+

Sfeer: Mocht je naar de line-up kijken en denken “mwah, ik kijk verder”, niet doen want er heerst een heerlijk sfeertje! Alles kan en iedereen is er voor de gezelligheid! Desnoods ga je heerlijk bij een van de picknicktafels zitten, met een heerlijke broodje en geniet je op een afstand van de muziek.  Sfeer 8,522fest 3Als je vorig jaar nog gezellig festival wilt bij wonen, waar ze normaal eten hebben en toffe mensen op af komen. Koop dan alsvast een kaartje voor 22fest 2016!

22fest love

Foto credits: De fotomeisjes